Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

ADANA’NIN İLK GERİ DÖNÜŞÜM PARKI CEYHAN’DA AÇILDI

ADANA’NIN İLK GERİ DÖNÜŞÜM PARKI CEYHAN’DA AÇILDI

ADANA’NIN İLK GERİ DÖNÜŞÜM PARKI CEYHAN’DA AÇILDI

ADANA’NIN ILK GERI DÖNÜSÜM PARKI CEYHAN’DA AÇILDI

 Geri dönüsümden kazilan malzemelerle yapilan Adana’nin ilk geri dönüsüm parki Ceyhan’da Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu’nda açildi.

 Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan geri dönüsüm parkinin açilisi bugün Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz ve Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in katimliyla gerçeklesti. 

Özellikle çocuklara çevre bilinci kazandirmayi ve geri dönüsümün önemi anlatmayi hedeflemesi açisindan büyük önem arz eden geri dönüsüm parkinin açilisi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan protokol konusmalari ile basladi.

 

 Baskan Aydar: “Çevre Bilincini Olusturmak Adina Büyük Bir Adim”

 

 Geri dönüsüm parki açilisinda konusma yapan Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar;  “Adana Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeydan Karalar göreve geldigi günden bu yana ilk asfalti Ceyhan’da döktü, ilk yolu Ceyhan’da yapti,  ilk alt yapi çalismasina Ceyhan’da basladi.  En kisa zamanda da Ceyhan’in alt yapi ve su sorununu tarihe gömecek.  Simdi de Adana’nin ilk geri dönüsüm parkini yine ilçemize yapiyor. Ceyhan’a gösterdigi ihtimam için kendisine Ceyhan halki ve kendi adima çok tesekkür ediyorum. Çevre bilinci olusturmak için böyle bir parkin yapilacagi en dogru yer bir okul bahçesiydi. Bugün burada açilisini yaptigimiz park küçük bir hizmet gibi görünse de çevre bilincini olusturmak adina büyük bir adimdir” ifadelerini kullandi.

 

 Baskan Karalar: “Kadir kardesimin yanindayim”

 

 Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar; “ Ceyhan benim gençligimde bir cazibe merkeziydi. Yaptigimiz hizmetlerle yine o ihtisamli günlerine kavusacak. Bugün burada açtigimiz geri dönüsüm parki özellikle çocuklarimizda çevre bilincini olusturmak için bir okul bahçesine yapildi. 2030 yilina kadar sicaklik artisini düsürecek çalismalar yapmazsak dünyamiz bir felaketle karsi karsiya kalacak. Bu geri dönüsüm parki sadece bir isarettir. Iklim degisikligi ile mücadele kapsaminda yapilacak bütün hizmetlere destegimiz tamdir. Ben her zaman Ceyhan halkinin ve Kadir kardesimin yanindayim ” dedi.

 

Açilis töreni Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu ögrencilerinin plastik atiklar kullanarak yaptiklari kiyafet defilesi ve yine plastik atiklardan yaptiklari müzik aletleri ile verdikleri mini konser ile son buldu.  Açilis törenin ardindan Baskan Aydar ve Baskan Karalar engelli vatandaslara tekerlekli sandalye dagittilar.

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı